Säilytys on tärkeä osa viininautintoa

viinin-sailytys

Viinin säilytyksessä tärkeintä on tasainen, kontrolloitu lämpötila ja olosuhteet

Viinin säilytys oikeaoppisesti parantaa sen säilyvyyttä. Optimaalinen olosuhde on UV-suojattu paikka ja tasainen lämpötila, minkä tavoittaa parhaiten laadukkaassa, kypsyttämiseen tarkoitetussa viinikaapissa. Mikäli viinejä ei juoda kohtuullisen pian ostamisen jälkeen vaan niitä on tarkoitus kypsyttää kuukausia, vuosia tai jopa kymmeniä vuosia, on hyvä tietää, että liian kylmässä lämpötilassa ei tapahdu kypsymistä, ja liian korkea lämpötila puolestaan kypsyttää turhan nopeasti, mikä aiheuttaa hallaa viinille.

Tämä seikka on syytä huomioida myös viinikaapin valinnassa. Kuluttajan kannalta on kaikkein optimaalisinta, että viinikaappi sopii sekä temperointiin että kypsyttämiseen. WineQueenissa yhdistyvät nämä molemmat ominaisuudet.

Viinin säilytys lajikekohtaisesti vaihtelee

Kaikkia viinejä ei kannata kypsyttää, sillä osa ei ole tarkoitettu kypsytettäväksi. Esimerkiksi roseviinit ja edulliset kuohuviinit ovat tarkoitettu nautittavaksi hyvinkin nuorena, maksimissaan vuoden ikäisenä. Punaviinit säilyvät yleisesti paremmin kuin valkoviinit, mutta etenkin makeat valkoviinit voivat säilyä useita vuosia niiden sisältämän sokerin ansiosta. Kuivista valkoviineistä esimerkiksi Chardonnay ja Riesling sopivat parhaiten kypsytettäväksi, minkä ansiosta niiden maku pehmenee ja pyöristyy. Punaviineistä kypsytyksestä hyötyvät eniten runsaasti tanniinia sisältävät viinit. Viinikaapit on suunniteltu juuri nämä lähtökohdat huomioiden, ja niissä olosuhteet ovat täydelliset viinin säilytykseen ja kypsytykseen.

Viinin säilytys WineQueen-viinikaapissa on käytännöllisyyden lisäksi esteettinen elämys. WineQueen-viinikaapin voi räätälöidä mieleisekseen, joten voit toteuttaa unelmiesi viinikaapin viinin säilyttämiseen. WineQueen-viinikaapit valmistetaan Suomessa käsityönä alusta loppuun. Valtaosa viinikaapin komponenteista on alkuperältään suomalaisia, mm. punapyökkihyllyt tulevat paikalliselta puusepältä Forssasta. Koko WineQueen -mallistollemme on myönnetty Avainlippu-merkki kertoen sen suomalaisesta alkuperästä.

Doweb Oy